Έκπληκτη διαπίστωσε ότι ελευθερώθηκε και στεκόταν φωτεινή ψάλλοντας…

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Η Αγία Ματρώνα έζησε στη Θεσσαλονίκη, κατά την περίοδο των διωγμών.  Υπήρξε ακόλουθος μιας πλούσιας και ευγενούς Ιουδαίας, η οποία ήταν σύζυγος του στρατοπεδάρχη της Θεσσαλονίκης.
Καθημερινά συνόδευε την κυρία της στη συναγωγή της πόλεως, όπου ωστόσο δεν πήγαινε η ίδια, διότι κρυφά κατέφευγε σε χριστιανικό Ναό, για να προσευχηθεί. 
 
Μια λάθος κίνηση στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. Ένας από τους δούλους  κατήγγειλε ότι η Ματρώνα ήταν Χριστιανή και ότι εξαπατά την κυρία της, φροντίζοντας κάθε φορά που αυτή προσερχόταν στην συναγωγή, εκείνη να πηγαίνει στην Εκκλησία.  Αυτό προκάλεσε την οργή της κυρίας της που δεν δίστασε,  αμέσως την σύλληψή της και αφού την συνέλαβαν και την έδεσαν, άρχισαν να την μαστιγώνουν. 

Έπειτα από τρεις ημέρες, νωρίς το πρωί, πήγε η ίδια να δει αν η Ματρώνα ζει. Έκπληκτη διαπίστωσε ότι είχε ελευθερωθεί από τα δεσμά της και στεκόταν φωτεινή ψάλλοντας, χωρίς να έχει το παραμικρό ίχνος τραύματος και βασανισμού.  

Τότε η κυρία της, γεμάτη οργή, διέταξε να δέσουν την Ματρώνα σε δρύινα ξύλα και να την βασανίσουν. Εξαντλημένη η Αγία από τις μαστιγώσεις και με το σώμα της γεμάτο σημάδια, ψέλλισε με αδύναμη φωνή λίγες λέξεις προσευχής και παρέδωσε το πνεύμα της. 
 
Το ιερό λείψανό της το παρέλαβαν οι Χριστιανοί και το ενταφίασαν με ευλάβεια κοντά στην Εγνατία οδό. Μετά το τέλος των διωγμών, ο Επίσκοπος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος πήρε το σκήνωμα της Μάρτυρος και το μετέφερε μέσα στην πόλη και, αφού έκτισε ναό, το απέθεσε εντός αυτού.

 
 
 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Πασχαλινές Κυπριακές Φλαούνες

Υλικά: Για την ζύμη:1κιλό αλεύρι φαρίνα1 κιλό αλεύρι χωριάτικο (σκληρό)1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ2 φλιτζάνια σπορέλαιο1/2 κουταλάκι […]