Έχουν και αυτά φοβίες/Μην κάνετε πλάκα με αυτο στα ζωάκια σας!

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Μήπως και ο δικός σας σκυλάκος έχει κάποια φοβία; Αν ναι, μην αφήσετε να παγιωθεί αυτή η συμπεριφορά. Μην προσπερνάτε τις φοβίες του, βρίσκοντάς τις χαριτωμένες ή αστείες. Ο φίλος σας χρειάζεται βοήθεια για να τις ξεπεράσει.

Σημάδια φόβου ή και φοβίας μπορεί να είναι: Όταν ο σκύλος επιτίθεται, φεύγει ή παγώνει, όταν κλαίει ή ουρλιάζει, όταν τρέμει, όταν λαχανιάζει ή έχει ακράτεια. Η γλώσσα του σώματός του δείχνει ξεκάθαρα ότι φοβάται με εκφράσεις του προσώπου, όπως τα κατεβασμένα αυτιά και το λοξό βλέμμα, την ουρά που είτε κουνιέται χαμηλά, είτε μένει ακίνητη κάτω από τα πόδια, και το σώμα που μπορεί να είναι ζαρωμένο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να εκφραστεί επιθετικότητα, όταν ο σκύλος κρίνει ότι είναι η τελευταία του επιλογή και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση με άλλον τρόπο. Γι’ αυτό, όταν παρατηρήσουμε ότι ο σκύλος μας έχει κάποια φοβία, πρέπει να ασχοληθούμε με το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή, έτσι ώστε να προλάβουμε και το ζώο να μην εκδηλώσει επιθετικότητα.

Κάποια είδη φοβίας μπορεί να είναι:

  • Φοβία προς άλλα ζώα του ιδίου είδους
  • Προς μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων
  • Προς αντικείμενα
  • Προς συγκεκριμένους θορύβους.

Η απόκτηση μιας φοβίας μπορεί να οφείλεται:

  • στην έλλειψη κοινωνικοποίησης, όταν το κουτάβι μας ήταν μικρό,
  • σε κάποιο τραυματικό γεγονός, όπως μια επίθεση από άλλα σκυλιά, που μπορεί να προκαλέσει, στη συνέχεια, φοβία προς άλλα σκυλιά.

Μπορούμε να βοηθήσουμε τον σκύλο μας να αντιμετωπίσει το φόβο του με ειδική μουσική (όταν φοβάται δυνατούς θορύβους, όπως πυροτεχνήματα ή κεραυνούς), με απόσπαση προσοχής και ανακατεύθυνση σε μια άλλη δραστηριότητα (παιχνίδι ή παζλ για σκύλους), με  φερομόνες για σκύλους, με αρωματοθεραπεία, μασάζ και -τέλος- με φάρμακα, εάν ο κτηνίατρος το κρίνει απαραίτητο.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Περού: Πανικός από τον σεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο (EMSC), η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα βόρεια του Περού, 45 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαράνκα (Barranca). Το εστιακό βάθος […]