ΠΑΝΑΓΙΑ μου βοήθησε την Κύπρο/Προσευχή για τους πληγέντες στη μεγαλόνησο!

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος μέσω της Ιεράς Συνόδου είχε αποστείλε προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος την εξής προσευχή για φωτιές και πυρκαγιές.

«Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός και Σωτήρ μας. Τούτη την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που διέρχεται ο τόπος μας εξ αιτίας των πυρκαϊών που κατακαίουν τον φυσικό μας πλούτο, καταστρέφουν περιουσίες και αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, αισθανόμεθα την ανάγκη να καταφύγουμε στη βοήθειά Σου, ζητώντας το έλεός Σου για τη σωτηρία μας. Συ Κύριε διεφύλαξες από τη φωτιά τους Αγίους Τρεις Παίδας, και πολλούς Αγίους Μάρτυρές Σου εδόξασες, όταν διέταξες να μη τους εγγίσουν οι φλόγες της καμίνου και τα πεπυρακτωμένα σίδερα των βασανιστών τους.

Κατάπαυσε, Κύριε, τους ισχυρούς ανέμους που πολλαπλασιάζουν την καταστρεπτική δύναμη της φωτιάς και ενίσχυσε τους ανθρώπους που έχουν ως καθήκον τους την αντιμετώπισή της. Δώσε δύναμη καρτερίας σ’ εκείνους που επλήγησαν και έχασαν τις περιουσίες τους, και παρηγόρησε εκείνους που είχαν στην οικογένειά τους θύματα. Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και για την ανάπαυση της ψυχής τους. Υπήρξαν αθώα θύματα μιας δραματικής τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος όλους μας.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Τροχαίο: Γέμισε σακιά με σπόρους ο αυτοκινητόδρομος

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έκλεισε για την τροχαία κίνηση η αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά την Ακτή του Κυβερνήτη, λόγω τροχαίας […]