Ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» ο Ερτογάν στο ήδη φλεγόμενο Ισραήλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Ένα τραγούδι με έντονα ισλαμικό και αντισημιτικό περιεχόμενο επέλεξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ισραήλ. Στην ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν -με τον τίτλο «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ- ο Ερντογάν τραγουδάει υπό τον ήχο παραδοσιακής τουρκικής μουσικής τους εξής στίχους:

«Έι Ιερουσαλήμ, έι το άρωμα των προφητών/ Έι η αυλή, πιο κοντινή αυλή στους ουρανούς/ Έι το μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και ο ήχος του μουεζίνη/ Έι Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματάει τον εχθρό για σένα/ Έι το κολιέ των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους; Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα/ Έι Ιερουσαλήμ! Έι πόλη μου! Έι αγάπη μου!»

Ωστόσο, παρά την έκδηλη υποστήριξή του Ερντογάν «στην ανεξαρτησία των Παλαιστινίων» σε πολλές από τις φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ εμφανίζονται σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι από τις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν η Ιερουσαλήμ και ολόκληρη η Παλαιστίνη ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι ενδέχεται να προκαλέσει καχυποψία στους Άραβες έναντι της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε υπό τον έλεγχο της την Ιερουσαλήμ και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής από το 1516 έως το 1917. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Μεγάλη Βρετανία πήρε τον έλεγχό της έως την ανακήρυξη του Ισραήλ ως ανεξάρτητου κράτους το 1948.





 
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

IRON DOME: To υπερόπλο του Ισραήλ αναχαίτισε 850 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς!

Η αντιπυραυλική «ομπρέλα» αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων δημιουργήθηκε το 2006 και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2011. Τις τελευταίες ώρες, το Ισραήλ έγινε […]