Αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης για τα μέτρα ο Υπουργός Υγείας

nazoreos

Τη πρόθεση της Κυπριακής κυβέρνησης να παραταθούν τα υφιστάμενα μέτρα μέχρι τα μέσα Μαΐου αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σήμερα το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Σύμφωνα με την εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, κυβέρνηση και επιδημιολογική ομάδα καλούνται να πάρουν αποφάσεις για την πορεία του συστήματος Υγείας.

Ο Ιωάννου μίλησε τόσο για την κατάσταση που επικρατεί και τις σκέψεις που βρίσκονται στο τραπέζι όσο και για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Υπάρχει πλάνο το οποίο επικυροποιήται, δηλαδή γίνεται αύξηση των διαθέσιμων κλίνων»

«Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του συστήματος, δεν μπορείς εύκολα να κάνεις προγραμματισμό, μπορούν εύκολα να ξεφύγουν τα πράγματα.»

«Βλέποντας την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων κάναμε έκτακτη συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης. Δεν υπάρχει πρόθεση χαλάρωσης»

«Η πρόθεση είναι να παραταθούν τα μέτρα μέχρι τα μέσα Μαΐου, παραμένουν σε ισχύ τα υφιστάμενα διατάγματα»

Ο Υπουργός Υγείας κάνοντας έκκληση προς τον κόσμο τόνισε πως πρέπει να συνεργαστούμε και να τηρούμε τα μέτρα αφού ο βαθμός συμμόρφωσης είναι πολύ χαμηλός και αυτό φαίνεται από την ιχνηλάτηση.

«Μας έμειναν λίγες εβδομάδες μέχρι να αυξηθεί το τοίχος προστασίας, πρέπει να συνεργαστούμε», είπε συγκεκριμένα.

Όσο αφορά τα εμβόλια ο Ιωάννου ανέφερε ότι περιμένουμε μέχρι τέλος Ιουνίου να είμαστε πέραν του 65% καθώς και ότι το επόμενο διάστημα υπάρχει η πιθανότητα η ευρωπαϊκή επιτροπή να κάνει κάποια συμφωνία με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε περισσότερα εμβόλια.

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Άγιος Ζακχαίος, ο αρχιτελώνης που έγινε Απόστολος

Ο Απόστολος Ζακχαίος είναι ο γνωστός αρχιτελώνης της Ιεριχούς, που ανέβηκε στη μουριά για να δει τον διερχόμενο Ιησού.   Ο Κύριος θαύμασε την πίστη του. […]
Get new posts by email