Αποκλειστικός μάρτυρας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου (ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ)

nazoreos

Ο Απόστολος Ιάκωβος ήταν υιός του Ζεβεδαίου και πρεσβύτερος αδελφός του Ευαγγελιστού Ιωάννου. Καταγόταν κι αυτός από την Βησθαϊδά της Γαλιλαίας. Ασχολούνταν με την αλιεία, μαζί με τον Ιωάννη και συνεργάτης τους ήταν ο Απόστολος Πέτρος. 

Ο Ιάκωβος, μαζί με τον Ιωάννη επέδειξαν μεγάλο ζήλο ως Μαθητές του Κυρίου. Γι’ αυτό και έγιναν μάρτυρες πολλών μεγάλων γεγονότων, που δεν τα εβίωσαν οι άλλοι Απόστολοι. 

 Έγιναν αποκλειστικοί μάρτυρες της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Είδαν την θαυμαστή ανάσταση της θυγατέρας του Ιάρειου και είχαν την ευλογία να προσκληθούν από τον Ιησού κοντά Του, κατά τις ώρες της προσευχής και της αγωνίας Του στο κήπο της Γεσθημανή. 

Μετά την Πεντηκοστή ο Απόστολος Ιάκωβος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιστίνης. Μεγάλο πλήθος ανθρώπων μεταστρεφόταν στη νέα πίστη και άλλαζε τρόπο ζωής χάρη στο έργο του Ιακώβου. 

 Αυτό ενόχλησε ιδιαίτερα τους άρχοντες των Ιουδαίων, οι οποίοι, το έτος 44 μ.Χ. τον συνέλαβαν και τον αποκεφάλισαν,  με διαταγή του Ηρώδη Αγρίππα.

 

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Μεγάλη Παρασκευή: Η Αποκαθήλωση Του Εσταυρωμένου και ο Επιτάφιος (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την κορύφωση του Θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά […]
Get new posts by email