Γέρων Γεώργιος: «Ο Θεός ανεβάζει και ο Θεός κατεβάζει»

nazoreos
0 0
Read Time:51 Second

To παράδειγμα της Χαναναίας που πίστεψε στον Χριστό, παρόλο που ήταν αλλόφυλη και αλλόθρησκη, αλλά έδειξε τη βαθειά της πίστη, αλλά και το μοναδικό παράδειγμα του Προφήτη Δαβίδ, ήταν το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντος Γεωργίου, ο οποίος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο Θεός επέλεξε έναν απλό βοσκό για να ποιμάνει το λαό του Ισραήλ.

Τα πτυχία και τα πανεπιστήμια δεν είναι τα μέσα για να γίνει κάποιος ηγέτης, θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος, φέρνοντας το παράδειγμα του Αγίου Πατριάρχη Φωτίου Α΄, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν πολυσπούδαστος και εξαιρετικά καταρτισμένος, έφθασε εκεί που έφθασε χάριν της πίστης του και της απλότητάς του.

Στα σημερινά πανεπιστήμια τα παιδιά σπουδάζουν τα πάθη, θα συμπληρώσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα τονίσει ότι σήμερα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί η πίστη μας, αλλά επίσης μέσα από τον Προφήτη Δαβίδ, τη Χαναναία και τον Άγιο Φώτιο θα πρέπει να βρούμε τα χαρακτηριστικά για να αναδείξουμε νέους αληθινούς ηγέτες για την πατρίδα μας.

Πηγή:romfea.gr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα οι Απόστολοι

Οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ζευγάρι Ιουδαίων και καταγόταν από τον Πόντο. Κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του […]