Γερουσιαστές στις ΗΠΑ ζητούν να λογοδοτήσει ο Ερτογάν

nazoreos

Την παρέμβαση της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας (USCIRF) για την Τουρκία, ζητούν με επιστολή τους Αμερικανοί Γερουσιαστές και Βουλευτές με αφορμή την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι Γερουσιαστές Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης ηγήθηκαν της ομάδας νομοθετών, συμπεριλαμβανομένων των Ντ. Τάιτους, Τσ. Κριστ, Κρ. Πάππας Ν. Μαλλιοτάκης και Βικ. Σπαρτζ, οι οποίοι καλούν την USCIRF να αναλάβει μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε η κυβέρνηση Ερντογάν να λογοδοτήσει για τις επανειλημμένες παραβιάσεις θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Παρά τη διεθνή καταδίκη, το κράτος της Τουρκίας συνεχίζει να εμπλέκεται σε χρόνιες, τρομερές, συστηματικές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου», σημειώνουν και τονίζουν ότι «το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να απορρίπτει το νομικό καθεστώς και την ταυτότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου». 

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η Άγκυρα με τις αποφάσεις της παραβιάζει όχι μόνο την ελευθερία της συνείδησης, της πίστης και της θρησκείας για όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, αλλά και για τους 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς παγκοσμίωςπου εμπίπτουν στην πνευματική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Άγιος Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος

Ο Κύριος μας διαβεβαίωσε ότι «τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν». Δηλαδή, εκείνα που είναι αδύνατο να γίνουν με […]
Get new posts by email