Η Αγία Αλεξάνδρα παρέδωσε την ψυχή της στον ΚΥΡΙΟ στη φυλακή (ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ)

liakou
0 0
Read Time:55 Second

Η Αγία Αλεξάνδρα ήταν σύζυγος του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Διακρινόταν για την ήρεμη ψυχική της διάθεση, την ευσπλαχνία και την φιλάνθρωπη ζωή της. 

Κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, στράφηκε προς τον αυτοκράτορα και τον παρακάλεσε να διατάξει την παύση των μαρτυρικών βασανιστηρίων. 
 
Και όταν ο αυτοκράτορας καθύβρισε το Όνομα του Χριστού, εκείνη με ανδρεία φωνή διακήρυξε ότι καταγγέλλει ενώπιον του αληθινού Θεού τους διώκτες των Χριστιανών και ομολογεί και αυτή την πίστη της στον Ιησού Χριστού. 
 
Ο Διοκλητιανός τότε με μίσος, διέταξε την απαγωγή και την φυλάκισή της.  
Στη φυλακή η Αγία πέρασε τη νύχτα με προσευχή για τον εαυτό της και παρακαλώντας τον Κύριο για την Εκκλησία Του. Για την ζωή της δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. 

Η δέησή της εισακούσθηκε… Δυο μέρες πριν από τη θανάτωση του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, το 303 μ.Χ., παρέδιδε την τελευταία της πνοή στη φυλακή. Το παράδειγμα της βασίλισσας ακολούθησαν και τρεις από τους ακολούθους της, ο Απολλώ, ο Ισαάκιος και ο Κοδράτος.  

Η Εκκλησία, τιμώντας τη μνήμη τους, συνεορτάζει μαζί της την ίδια ημέρα.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Άλλαξαν την ώρα της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο (ανακοίνωση)

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, κατά την πραγματοποιηθείσα μέσω τηλεδιασκέψεως συνεδρίασή Της, της Τρίτης 20ής […]
Get new posts by email