Η Αγία εμφανίστηκε, έχοντας σημειώσει στο μέτωπό της τον Τίμιο Σταυρό

nazoreos

Η Αγία Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη, ασπάσθηκε το Χριστιανισμό και ανέπτυξε έντονη χριστιανική και κατηχητική δράση. 
 
Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο ηγεμόνας Σαββίνος, την κάλεσε να παρουσιασθεί μπροστά του. Με μεγάλη προθυμία η Αγία εμφανίσθηκε σ’ εκείνον, έχοντας σημειώσει στο μέτωπό της τον Τίμιο Σταυρό και δεν δίστασε να ομολογήσει με παρρησία και σθένος την πίστη της στο Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστό. 

Εκείνος την οδήγησε με τη βία στον ειδωλολατρικό ναό για να προσευχηθεί και να θυσιάσει στο είδωλα. 

 Η Γλυκερία αφού προσευχήθηκε θερμά, συνέτριψε το άγαλμα του Δία. Οι ειδωλολάτρες, την έσυραν έξω και τη λιθοβόλησαν με μανία. Όμως ούτε μία πέτρα δεν άγγιξε την Αγία, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστέψουν στο Χριστό. 

Αμετάπειστος ο τύραννος, διέταξε να βασανίσουν εκ νέου τη Γλυκερία και έπειτα να τη ρίξουν στο άγρια θηρία. Όμως και εκείνα την σεβάστηκαν. Ένα από αυτά τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η Αγία να παραδώσει το πνεύμα της λίγες μέρες μετά. 
 
Το ιερό λείψανό της παρέλαβε ο Επίσκοπος Δομίτιος και το τοποθέτησε σε ευπρεπή τόπο κοντά στην πόλη. Μαρτυρώνται πολλά θαύματα, ιάσεων και θεραπείες δαιμονισμένων, τα οποία επιτελούσε η Αγία σε όσους κατέφευγαν να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανό της.

 

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Αφήστε τα παιδιά να έρχονται προς ΕΜΕΝΑ - Για αυτά η Βασιλεία του Θεού»

ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΑΓΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΕΦ. Ι` 13-16  Καὶ προσέφερον αὐτῷ παιδία, ἵνα αὐτῶν ἅψηται·  οἱ δὲ μαθηταὶ ἐπετίμων τοῖς προσφέρουσιν. ἰδὼν δὲ ὁ ησοῦς ἠγανάκτησε καὶ εἶπεν αὐτοῖς·  ἄφετε τὰ παιδία ἔρχεσθαι πρός με, καὶ μὴ […]
Get new posts by email