Η μητέρα έχει ως κύριο ρόλο, την καθοδήγηση και την εν Χριστώ παιδαγωγία

nazoreos
0 0
Read Time:53 Second

Η οικογένεια είναι ό,τι πιο ευλογημένο έχουμε μέσα στην κοινωνία, η σωστή οικογένεια είναι μια μικρή Εκκλησία.  Η μητέρα, έχει σαν κύριο ρόλο το να εφαρμόσει στα παιδιά της, την καθοδήγηση και την εν Χριστώ παιδαγωγία. 

Σ’ αυτό το έργο δεν είναι αβοήθητη. Έχει μια αρετή, την οποία βεβαίως της την έχει δώσει ο Θεός. Η αρετή αυτή είναι η αγάπη. 

Οι μητέρες έχουν αυτήν την φυσική αγάπη. Η αγάπη βέβαια αυτή δεν σώζει, δεν οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού, αλλά βοηθά στο να προσεγγίσει η μητέρα το παιδί και να κάνει θυσίες. Μπορεί η μητέρα να φθάσει να θυσιάσει ακόμη και την ίδια την ζωή της για χάρη του παιδιού της. 

Θα πρέπει όμως, να υπερβεί την φυσική αγάπη και να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο, πού είναι η εν Χριστώ, η εν Αγίω Πνεύματι αγάπη. Θα πρέπει δηλαδή να φθάσει να αγαπάει τα παιδιά της τελείως και ανιδιοτελώς, χωρίς όρια, χωρίς διακρίσεις, ό,τι και αν της κάνουν, όπως και αν της συμπεριφέρονται. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Πηγή της διακρίσεως η ταπείνωσις» (ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ)

Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας.   Σε νεαρή ηλικία, παρακολούθησε ανώτερο κύκλο μορφώσεως, όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για […]
Get new posts by email