Κανονικά στην Κύπρο το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο

nazoreos

Διαφοροποιημένη λόγω των περιοριστικών μέτρων θα να είναι και εφέτος η υποδοχή και η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Κύπρο. Αναμένεται να φτάσει από το Ισραήλ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

“Αναμένεται γύρω στις 5 και 15 το απόγευμα. Θα βρίσκεται εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου ο Μητροπολίτης Κιτίου, ενώ θα είναι ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του στρατού”, είπε ο Μητροπολίτης Βοστρών, Τιμόθεος.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ελέω πανδημίας, δεν αναμένεται να συμμετάσχει μεγάλος αριθμός πιστών στην υποδοχή του Αγίου Φωτός και στην δέηση που ακολουθεί, ενώ στη συνέχεια, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Λευκωσία, πρώτα στην Αρχιεπισκοπή και στην συνέχεια στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου. Από εκεί θα αρχίσει η διανομή στην υπόλοιπη Κύπρο, από περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Από την πλευρά της αστυνομία εντείνει τους ελέγχους για τήρηση των διαταγμάτων, για αποφυγή συνωστισμού στις εκκλησίες, καθώς τις επόμενες ημέρες με κορύφωση το Μεγάλο Σάββατο, αναμένεται η μαζική παρουσία πιστών στους Nαούς.

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Αποκλειστικός μάρτυρας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου (ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ)

Ο Απόστολος Ιάκωβος ήταν υιός του Ζεβεδαίου και πρεσβύτερος αδελφός του Ευαγγελιστού Ιωάννου. Καταγόταν κι αυτός από την Βησθαϊδά της Γαλιλαίας. Ασχολούνταν με την […]
Get new posts by email