Προσοχή/Ίσως αυτό να είναι το πρώτο σύμπτωμα εγκεφαλικού!

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Οι πιθανότητες επιβίωσης από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι πολύ μεγαλύτερες, εάν η κατάλληλη ιατρική θεραπεία ξεκινήσει γρήγορα. Η αναζήτηση γρήγορης φροντίδας θα μπορούσε επίσης να σας γλιτώσει από μόνιμες επιπλοκές στην υγεία.

Ένα τυχαίο παραπάτημα μια στο τόσο δεν είναι φυσικά κάτι ανησυχητικό. Αλλά αν παρατηρήσετε μια ασυνήθιστη και ξαφνική απώλεια ισορροπίας ενώ περπατάτε, το σώμα σας ίσως προσπαθεί να σας προειδοποιήσει για εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπάρχουν δύο κύρια είδη εγκεφαλικού επεισοδίου: ισχαιμικό και αιμορραγικό. Και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στο περπάτημα από τα πρώιμα στάδια εκδήλωσής τους. Αυτό πιθανότατα θα περιλαμβάνει απώλεια ισορροπίας, ή ξαφνική ζάλη. Μπορεί ακόμη και να σκοντάψετε ή να χάσετε τον συντονισμό σας, λένε οι ειδικοί.

Η πλειοψηφία των εγκεφαλικών επεισοδίων επηρεάζει τις ίνες του κινητικού νευρώνα, ο οποίος συνδέεται με την κίνηση. Αυτό μπορεί να βλάψει τμήματα της μιας πλευράς του εγκεφάλου και να κάνει την άλλη πλευρά του σώματος να γίνει αδύναμη ή ακόμα και να παραλύσει, καθιστώντας δύσκολο ή και αδύνατο το περπάτημα.

«Όταν πατάς το πόδι σου στο έδαφος, μπορείς να το αισθανθείς. Αν κάποιος πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο, ίσως να μην αισθάνεται καν ότι το πόδι του πατάει στο έδαφος«, λέει η Jen Aanestad, επόπτρια φυσικοθεραπείας στο St. Francis Memorial Hospital Acute Rehabilitation Center. «Εάν δεν μπορείτε να αισθανθείτε πού και πότε πατάει το πόδι σας, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ο Άγιος Φιλάρετος είναι ο προστάτης της Μελισσοκομίας

Ο Άγιος Φιλάρετος ήταν υπόδειγμα κάθε αρετής και ιδιαίτερα της αγαθοεργίας. Έζησε στους χρόνους του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου και της μητέρας αυτού Ειρήνης […]
Get new posts by email