Τι χρώματα βλέπουν οι σκύλοι;

nazoreos
0 0
Read Time:50 Second

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι βλέπουν χρώματα, όμως έχουν περιορισμένο χρωματικό φάσμα σε σύγκριση με τον άνθρωπο. Δηλαδή, η ποικιλία των χρωμάτων που βλέπουν τα σκυλιά είναι περιορισμένη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει περισσότερα κωνία, αλλά ο σκύλος έχει περισσότερα ραβδιά.

Η αναγνώριση των χρωμάτων γίνεται στον αμφιβληστροειδή με τη βοήθεια των κωνίων. Τα κωνία ξεχωρίζουν χρώματα και, για να λειτουργήσουν, χρειάζονται περισσότερο φως. Γι΄αυτό ο άνθρωπος δυσκολεύεται να διακρίνει τα χρώματα σε χαμηλό φωτισμό. Αντίθετα, τα ραβδιά μας επιτρέπουν να βλέπουμε σε χαμηλό φωτισμό, όμως δεν μπορούν να ξεχωρίσουν χρώματα. Αυτός είναι ο λόγος που ο σκύλος βλέπει στο σκοτάδι. Τα μάτια του σκύλου στο σκοτάδι λάμπουν. Είναι πιο φωτεινά από την υπέρ-λειτουργικότητα και γυαλίζουν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι ανιχνεύουν τρία χρώματα: το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο. Ο σκύλος ανιχνεύει δύο: το μπλε και το κίτρινο. Αυτήν την ιδιαιτερότητα την έχουν και οι άνθρωποι που πάσχουν από δυσχρωματοψία.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Άγιος Φιλούμενος, ο έμπορος σιτηρών

Σήμερα (29/11) η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Φιλούμενο, ο οποίος καταγόταν από τη Λυκαονία. Ήταν έμπορος σιτηρών. Καταγγέλθηκε, το 270 μ.Χ., […]
Get new posts by email