Του Χριστού οπλίτης, της Ουράνιας Στρατιάς ο συνόμιλος (ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ)

nazoreos

Ο Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε στην Καππαδοκία, από γονείς χριστιανούς. 

 Όταν έγινε 18 χρονών, στρατεύθηκε στο ρωμαϊκό στρατό. Γρήγορα τον προήγαγαν σε ανώτερα αξιώματα και του έδωσαν τον τίτλο του κόμη.  
 
Ο Διοκλητιανός, στράφηκε εναντίον της Χριστιανικής Θρησκείας για να ανορθώσει την ειδωλολατρία.  Συγκεντρώθηκαν όλοι οι αξιωματικοί, για να πάρουν αποφάσεις για την εξόντωση και τον αφανισμό της Χριστιανικής πίστης. Ανάμεσα τους και ο 28χρονος Γεώργιος, που διακρίθηκε πολλές φορές στους πολέμους. 
 
 Πρώτος μίλησε ο Διοκλητιανός και επέβαλε σε όλους ν’ αναλάβουν τον εξοντωτικό αγώνα εναντίον του Χριστιανισμού. Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, για να εξαλείψουν την Χριστιανική Θρησκεία από το Ρωμαϊκό κράτος. 

 Τότε ο γενναίος Γεώργιος σηκώθηκε και  διακήρυξε την αλήθεια της Χριστιανικής Θρησκείας και την Θεότητα του Χριστού. 
 
Οργισμένος ο Διοκλητιανός διέταξε να τον κλείσουν στην φυλακή κα να τον υποβάλλουν στα πιο σκληρά και απάνθρωπα βασανιστήρια. Ο Άγιος προσευχόταν  λέγοντας: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ο ειπών καν θανάσιμον τι πίωτιν, ου μη αυτούς βλάψει, θαυμάστωσον νυν τα ελέη σου». Και δεν έπαθε απολύτως τίποτα! 
 
Ο Άγιος Γεώργιος κλείστηκε στην φυλακή και την νύκτα είδε στ’ όνειρο του τον Χριστό, που του ανάγγειλε ότι θα πάρει το στεφάνι του μαρτυρίου και θα αξιωθεί της αιωνίου ζωής. Σαν ξημέρωσε ο Διοκλητιανός έβγαλε διαταγή και του έκοψε το κεφάλι. 
 
Κατά την Εκκλησία μας, ο ένδοξος αυτός μεγαλομάρτυρας είναι ο μαργαρίτης ο πολύτιμος, ο αριστεύς ο θείος, ο λέων ο ένδοξος, ο αστήρ ο πολύφωτος, του Χριστού οπλίτης, της ουρανίου στρατιάς ο συνόμιλος. 

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ο Χριστός Aνασταίνεται μέσα μας και μας Zωοποιεί

Η Ανάσταση του Χριστού συντελείται μέσα στον κάθε πιστό, αφού αυτός ο ίδιος ο Δεσπότης Χριστός ανασταίνεται μέσα μας και λαμπροφορεί και […]
Get new posts by email