Όσιος Ζωσιμάς, έφθασε σε ύψη αρετής, σοφίας εγκράτειας και αγιότητας

nazoreos

Ο Όσιος Ζωσιμάς έζησε στους χρόνους του αυτοκράτορος Ιουστινιανού και αφιερώθηκε στον Θεό από παιδί και ασκήθηκε σε όλα τα είδη των αρετών.  

Εγκαταβίωσε σε μοναστήρι της Παλαιστίνης, με πόθο να υποτάξει τη σάρκα στο πνεύμα. Η μεγαλύτερη ασχολία του ήταν η ψαλμωδία και η μελέτη των Θείων Γραφών. Με τους πνευματικούς του αγώνες έφθασε σε ύψη αρετής, σοφίας εγκράτειας και αγιότητας . 

 Έτσι η φήμη του έφθασε παντού και πολλοί μοναχοί από γειτονικά και μακρινά μοναστήρια τον επισκέπτονταν, για να τον συμβουλευτούν και να ωφεληθούν πνευματικά από τις διδαχές του. 
 
Θέλοντας να αγωνιστεί περισσότερο πνευματικά, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό. Εκεί αφιερώθηκε στην αυστηρή άσκηση και νηστεία.  

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Όσιος Ζωσιμάς αναχωρούσε για την έρημο, όπου κατ’ ευδοκίαν του Θεού συνάντησε την Οσία Μαρία την Αιγυπτία , στην οποία μετέδωσε τα άχραντα μυστήρια και εκήδευσε. 
 
Ο Όσιος Ζωσιμάς κοιμήθηκε με ειρήνη σε βαθύ γήρας. 

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Aυτά συμβαίνουν σήμερα, που ξέρουμε πόσο αγάπησε ο Θεός τον άνθρωπο»

«Για να εκτιμήσουμε την αξία της πίστης και της υπακοής στον Θεό αρκεί να σκεφθούμε: πόσοι σημερινοί χριστιανοί παρουσιάζουν αναιμική πίστη ή και […]
Get new posts by email