«Να μην αφήσουμε τις ψευδαισθήσεις να χαλαρώσουν μέσα μας…»

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Στην Χριστουγεννιάτικη του Εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, είπε ότι η γέννηση του Χριστού στη γη δεν είναι απλά ένα από τα μεγάλα γεγονότα του κόσμου αλλά το μέγιστο γεγονός που καθόρισε και διαμόρφωσε την Ιστορία και έδωσε νόημα στο παρελθόν και δημιούργησε το πιο ελπιδοφόρο μέλλον του ανθρώπου για την αιώνια σωτηρία του.

Φέτος, είπε, “είναι η 47η χρονιά που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με μοιρασμένη την πατρίδα μας και το ένα τρίτο του λαού ξεριζωμένο από τις πατρογονικές του εστίες καθώς πρόσωπα που εξακολουθούν να αγνοούνται”.

Σημειώνει ότι το γεγονός ότι ο Χριστός ήλθε στη γη να προστατεύσει τον αδικημένο και να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη, δεν μας επιτρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας αλλά επιβάλλεται να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τα μάτια στραμμένα στον Χριστό και με πίστη ακλόνητη στην ακαταμάχητη δύναμη των δικαίων μας να συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πορεία.

Ο Μακαριότατος καλεί όλους “να μην αφήσουμε τις ψευδαισθήσεις να χαλαρώσουν μέσα μας το αγωνιστικό μας φρόνημα”, σημειώνοντας ότι η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του εισβολέα δεν μας επιτρέπει κανένα απολύτως εφησυχασμό. Πρέπει, είπε, να παραμείνουμε ενωμένοι και αμετακίνητοι στη διεκδίκηση των δικαίων μας, άκαμπτοι και ανυποχώρητοι στην απαίτησή μας για την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής, την  επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και παράλληλα έτοιμοι αμυντικά για κάθε ενδεχόμενο δυναμικής αναμέτρησης, «αφού όσο και αν το απευχόμαστε μια τέτοια αναμέτρηση δεν θα διστάσει να μας την επιβάλει η βουλιμία και τα επεκτατικά σχέδια του εισβολέα”.

Με πίστη ακράδαντη προς τον Θεό, που ήλθε στη γη για τη σωτηρία μας και την επικράτηση της δικαιοσύνης και με πεποίθηση στην τελική κατίσχυση των δικαίων μας, εκφράζουμε, είπε, τα αισθήματα της αγάπης μας, κατά τη μεγάλη τούτη εορτή της Χριστιανοσύνης. 

“Ας πλουτίσουμε κι εμείς τις ψυχές των πονεμένων αδελφών μας με τη χαρά που δίνει το αίσθημα της αγάπης. Έτσι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ψυχές μας ως κατάλυμα στον Χριστό και να μετάσχουμε στη χαρά της θείας Ενανθρωπήσεώς Του”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Μετά την Χριστού Γέννησιν

Στις 26 Δεκεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή μετά τις 26 Δεκεμβρίου τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Ιωσήφ του Μνηστήρα της Παρθένου Παναγίας, […]