Ξεσηκώθηκαν οι στρατιωτικοί στην Τουρκία εναντίον του Ερτογάν

nazoreos

Συνολικά 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας με επιστολή τους κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Ερντογάν για κατάργηση της Συνθήκης του Μοντρέ (1936) και προσπάθεια ισλαμοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η τουρκική δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις  όπως έχει συμβεί στην ιστορία της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των απόστρατων η οποία δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (04/04).

Οι  ναύαρχοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πόσο σημαντική είναι η Συνθήκη του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών, και λένε ότι πρέπει να αποφευχθούν πράξεις αλλά και οποιαδήποτε ρητορική για την αλλαγή της Συνθήκης, για την οποία υποστηρίζουν πως επιδιώκει να καταργήσει ο Ερντογάν με αφορμή την κατασκευή του νέου Καναλιού της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από την εισαγγελία της Άγκυρας, για να διαπιστωθούν τα κίνητρα των απόστρατων στρατιωτικών, καθώς η δημόσια δήλωσή τους έχει χαρακτηριστεί ως «απειλή πραξικοπήματος». Η Τουρκική κυβένρηση τονίζει δε σε απάντησή της «Να ξέρετε τα όριά σας».

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϊ, εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας το εξής: «Καθίστε φρόνημα, γιατί θα υπάρχουν επιπτώσεις!».

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Όποιος με ακολουθήσει ν' απαρνηθεί τον εαυτό του και να σηκώσει το σταυρό του»

Ευαγγέλιο Κυριακής, Κατά Μάρκο Η'(8) 34-39 Καὶ προσκαλεσάμενος τὸν ὄχλον σὺν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ εἶπεν αὐτοῖς· ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω […]
Get new posts by email