Ο Αμνός του Θεού, με το αίμα Του, μας προστάτευσε από τον Άγγελο του Θανάτου

nazoreos

Όταν ο Ιησούς ονομάζεται ο Αμνός του Θεού στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, αναφέρεται σ΄ Αυτόν ως υπέρτατη θυσία για την αμαρτία. Είναι η τέλεια θυσία που ο Θεός θα πρόσφερε ως εξιλέωση για τις αμαρτίες των ανθρώπων Του. 
 
Αυτοί για τους οποίους πέθανε ο Χριστός είναι καλυμμένοι από το αίμα Του, προστατεύοντας τους από τον Άγγελο του θανάτου. 
 
Εξ αιτίας της αμαρτίας μας, είμαστε μακριά από τον Θεό και είμαστε ένοχοι απέναντί Του. Γι΄ αυτό, η μοναδική ελπίδα που μπορούμε να έχουμε είναι να μας δώσει έναν τρόπο να συμφιλιωθούμε μαζί Του και αυτό έκανε στέλνοντας τον Υιό Του, τον Ιησού Χριστό να πεθάνει στο σταυρό.  
 

«Ξέροντας ότι δεν λυτρωθήκατε από τη μάταιη πατροπαράδοτη διαγωγή σας με φθαρτά, ασήμι ή χρυσάφι, αλλά με το πολύτιμο αίμα τού Χριστού, ως αμνού χωρίς ψεγάδι και χωρίς κηλίδα.

Ήταν μεν προορισμένος πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, φανερώθηκε όμως στους έσχατους καιρούς για σας, που πιστεύετε διαμέσου Αυτού στον Θεό, ο οποίος Τον ανάστησε από τους νεκρούς, και Του έδωσε δόξα, ώστε η πίστη σας και η ελπίδα να είναι στον Θεό.» Α` Πέτρου 1. 18-21 

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 370 γρ. νερό 130 γρ. ηλιέλαιο ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια 50 γρ. κακάο 350 γρ. ζάχαρη 1 κ.σ. […]
Get new posts by email