Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί τους πιστούς να εμβολιαστούν/«Ακούστε την Εκκλησία που αγαπά όλο τον κόσμο»

nazoreos

Την θέση της Εκκλησίας υπέρ των εμβολιασμών και στη σχετική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε, αναφέρθηκε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών από κάποιους που επικαλούνται τα δικά τους δικαιώματα».

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημόσυνου των αρχιμανδριτών της μονής Αγίου Νεοφύτου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η εγκύκλιος έχει ακουστεί από όλο τον κυπριακό λαό και «είχε θετικό αντίκτυπο»

Ο καθένας, συνέχισε, πρέπει να μάθει να σέβεται και τον εαυτό του και τους άλλους. Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτόν τον τόπο. Ναι μεν έχει δικαίωμα ο καθένας για τον εαυτό του» ωστόσο «έχουν και οι άλλοι δικαιώματα».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών από κάποιους που επικαλούνται τα δικά τους δικαιώματα. Ιδιαίτερα οι νεαροί οφείλουν να σέβονται τους γονείς τους και γενικά τους παππούδες και μεγαλύτερους με τους οποίους συμβιώνουν στο ίδιο σπίτι».

Αν έχουν, συνέχισε, αγάπη μέσα τους «οφείλουν να συμμορφωθούν» και «να υπερβούν και κάπως τον εαυτό τους».

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους νέους, σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν πρώτα για το δικό τους καλό, αλλά και για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας. «Αρκετά προβλήματα έχει η πατρίδα μας, αρκετά οικονομικά προβλήματα έχει και ο καθένας θέλει η ασθένεια αυτή να φύγει, να πάει ελεύθερα στην δουλειά του, ούτως ώστε αυτός ο τόπος να δει καλύτερες μέρες, να δει προκοπή, να δει ανάπτυξη και να δει ειρήνη».

Μόνο έτσι, συνέχισε, θα πάμε μπροστά σημειώνοντας πως «πρέπει να σταματήσει ο καθένας να κάνει το δικό του κομμάτι». Η συμβουλή μας αυτή είναι και τους παρακαλούμε να κάνουν υπέρβαση του εαυτού τους και να ακούσουν τουλάχιστον της Εκκλησίας που αγαπά όλον τον κόσμο, κατέληξε.

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Με τη Θεία Κοινωνία ενωνόμαστε με τον Χριστό, γινόμαστε μέτοχοι της αιώνιας ζωής!

Είναι το Μυστήριο των Μυστηρίων. Το καθιέρωσε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο, μπροστά στους μαθητές του. Το ψωμί και το κρασί, δύο […]
Get new posts by email