Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Ο Ιησούς ακούγοντας για τον θάνατο του Ιωάννη του βαπτιστή αναζητά την απομόνωση γεγονός που δείχνει την βαθιά του λύπη. Ίσως η θυσία του βαπτιστή να του θύμισε τον δικό του προορισμό, τον βαρύ σταυρό που σύντομα θα έπρεπε να κουβαλήσει. Και πάλι όμως συγκεντρώνεται στο έργο που του έχει αναθέσει ο πατέρας χωρίς να αφήσει τα συναισθήματα του να τον παρασύρουν. Μάλιστα φαίνεται πως βγαίνει πιο δυνατός μέσα απ’ αυτή του την δοκιμασία καθώς συμπονεί, θεραπεύει και διδάσκει ασταμάτητα τα πλήθη μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ο Χορτασμός των πέντε χιλιάδων

 Όταν οι μαθητές του βλέπουν τον υπερβολικό ζήλο του για τα πνευματικά προσπαθούν να τον διορθώσουν παρατηρώντας ότι ο τόπος που βρίσκονταν ήταν απομονωμένος και έτσι οι άνθρωποι που τον ακολουθούσαν δεν θα μπορούσαν να βρουν κάτι για να φάνε. Ο Ιησούς όμως δεν είχε σκοπό να αμελήσει την βασική αυτή ανάγκη του πλήθους αλλά ως καλός οικοδεσπότης πνευματικής τροφής είχε στο μενού του συμπεριλάβει ένα θαυμαστικό γεύμα. Ένα γεύμα ψωμιών και ψαριών που πολλαπλασιάζονται για να  υπερκαλύψουν την πείνα του πλήθους που ακουμπούσε τις 5000 άνδρες με τις οικογένειες τους.

Μετά από αυτό το μεγάλο θαύμα ο Ιησούς διώχνει το πλήθος και  απομονώνεται για προσευχή. Πόσο σημαντικό είναι, μετά από κάθε μεγάλη και κουραστική μας νίκη να μένουμε μόνοι μας με τον Θεό. Έτσι δεν δίνουμε τόπο στον εγωισμό και στην κούραση.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *