Την υποδέχθηκε η Παναγιά, κοιμήθηκε ειρηνικά (ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ)

nazoreos
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Η Οσία Ελισάβετ καταγόταν από την Ηράκλεια της Θράκης και έζησε τον 5ο αιώνα μ.Χ. Οι γονείς της, ζούσαν με ευσέβεια και βοηθούσαν όλους όσους είχαν ανάγκες υλικές. 
 
 Ήταν άτεκνοι και μετά από παρέμβαση της Αγίας Γλυκερίας απέκτησαν ένα κοριτσάκι που το ονόμασαν Ελισάβετ. 
Η μακαρία Ελισάβετ απέμεινε γρήγορα ορφανή. Εμπιστεύθηκε τον εαυτό της στον Θεό και διακρίθηκε στη διακονία των φτωχών και των ελαχίστων αδελφών της. Χάρισε την περιουσία της στους φτωχούς και έτσι με τα χέρια τους την κατέθεσε στον Θεό, ενώ στους δούλους χάρισε την ελευθερία τους. 
 
Έπειτα αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη. Έφθασε στη μονή του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου,  και εκάρη μοναχή. Ζούσε με σκληραγωγία, νηστεία και άσκηση και έφθασε στα ύψη της αγιότητας. Ο Θεός την αξίωσε με το προορατικό χάρισμα και αυτό της θαυματουργίας. 
 
Δύο χρόνια αργότερα έγινε  ηγουμένη της μονής. 
Όσο πλησίαζε η ώρα του θανάτου, ο πόθος της  να δει την πατρίδα της, περίσσευε. Γύρισε λοιπόν στην Ηράκλεια και προσκύνησε τους εκεί σεπτούς Ναούς των Αγίων. Και εκεί, στο Ναό της Θεοτόκου, είδε σε όραμα την Παναγία, που την υποδέχθηκε.  Έτσι η Οσία Ελισάβετ, αφού επέστρεψε πίσω, κοιμήθηκε με ειρήνη. Το ιερό λείψανό της ενταφιάσθηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου, μένοντας ακέραιο και ανέπαφο. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Τα ψάρια ζωντάνεψαν και έπεσαν μέσα στην πηγή του Αγιάσματος»

Με το όνομα Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί,  φέρεται το ιερό χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται έξω από τη δυτική πύλη στη Κωνσταντινούπολη.  Ο Ναός […]